Istoric

In Moinesti se gaseste singura rezervatie naturala de pini negri din judet si una dintre putinele de acest gen din Romania si din Europa.
Padurea de pini negri este si singura arie protejata din Moinesti, care se inscrie in Legea nr. 5/2000 privind planul de amenajare a teritoriului national, sectiunea - zone protejate. Rezervatia Padurea de Pini se intinde pe 15 ha si este situata pe versantul sud-estic al Dealului Osoiu, chiar deasupra partii centrale a orasului.
Padurea unicat este o plantatie facuta de Societatea petroliera Steaua Romana, in anul 1930, cu scopul de a stabiliza alunecarile de teren din zona.
Aici se afla si un modern amplasament turistic, numit Complex Parc Pini Moinesti, cu restaurant/terasa, spatii de cazare si teren de tenis.
In zona se afla si cateva izvoare minerale, ale caror proprietati terapeutice au ridicat Moinestiul, prin anii 1930, la rangul de statiune balneoclimaterica.
cazare moinesti
Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii