Despre noi

Complex Parc Pini Moinesti

Despre Noi

Situat intr-un cadru natural, pe culmea dealului Osoiu, la marginea orasului Moinesti, inconjurat de o rezervatie de pini negri, complexul turistic va introduce intr-o atmosfera desprinsa din povesti. Ambianta rustica, mireasma pinilor si privelistea intregii rezervatii naturale constituie premisele unei vacante reusite si reconfortante.

Complex Parc Pini Moinesti Complex Parc Pini Moinesti

Istoric

In Moinesti se gaseste singura rezervatie naturala de pini negri din judet si una dintre putinele de acest gen din Romania si din Europa.

Padurea de pini negri este si singura arie protejata din Moinesti, care se inscrie in Legea nr. 5/2000 privind planul de amenajare a teritoriului national, sectiunea - zone protejate. Rezervatia Padurea de Pini se intinde pe 15 ha si este situata pe versantul sud-estic al Dealului Osoiu, chiar deasupra partii centrale a orasului.

Padurea unicat este o plantatie facuta de Societatea petroliera Steaua Romana, in anul 1930, cu scopul de a stabiliza alunecarile de teren din zona.

Aici se afla si un modern amplasament turistic, numit Complex Parc Pini Moinesti, cu restaurant/terasa, spatii de cazare si teren de tenis.

In zona se afla si cateva izvoare minerale, ale caror proprietati terapeutice au ridicat Moinestiul, prin anii 1930, la rangul de statiune balneoclimaterica.

Complex Parc Pini Moinesti Complex Parc Pini Moinesti Complex Parc Pini Moinesti Complex Parc Pini Moinesti

Restaurant

Restaurantul dispune de 150 de locuri unde puteti petrece clipe de neuitat alaturi de prieteni si familie. Puteti alege dintr-un meniu foarte variat care imbina imbina renumitele mancaruri internationale cu specialitatile specifice romanesti alaturi de cele mai bune vinuri.